Kategóriák
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Házhozszállítás

Házhozszállítás

Gelatiamo Single Zero jégkrémek

Főkategória >Jégkrémek >Gelatiamo Single Zero jégkrémek

Gelatiamo Single Zero laktózmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmazó jégkrémek

A Gelatiamo Single Zero jégkrémek laktózmentesek és hozzáadott cukormentes finomságok. A tej laktóz tartalmát könnyen emészthető cukrokká: glükózzá és galaktózzá alakítottuk. A termékek laktóz tartalma <0,1g. A Gelatiamo Single Zero jégkrémek természetes módon előforduló cukrokat tartalmaznak, hozzáadott cukrot viszont nem.  A Gelatiamo Single Zero jégkrémek laktózmentesek és hozzáadott cukrot nem tartalmaznak. 500 ml-es kiszerelésben kaphatóak.


Sorrend:


Kiknek ajánljuk Gelatiamo Single Zero laktóz- és hozzáadott cukormentes jégkrémeinket?

A Gelatiamo Single Zero jégkrémek szénhidráttartalmuk figyelembevételével cukorbetegek, szénhidrátanyagcsere-zavarokkal küzdők (inzulinrezisztencia, emelkedett éhomi vércukor, csökkent glükóztolerancia) étrendjébe beilleszthetők. A termékek laktózmentesek, laktózérzékenyek is fogyaszthatják azokat. Egészségtudatos táplálkozást folytatók számára is ajánljuk a Single Zero termékcsaládot, ideális választás lehet azoknak, akik igyekeznek hozzáadott cukorbevitelüket csökkenteni, illetve a termék kalóriatartalmának figyelembevételével testsúlycsökkentő diétát folytatnak.

Minden termék csomagolásán megtalálható a tápértéktáblázatban, hogy 100 gramm jégkrémben hány gramm a szénhidráttartalom. A termékeket ezzel számolva kell beilleszteni az egyéni étrendbe. A Single Zero termékcsaládban használt édesítőszerek mind alkalmazhatóak cukorbetegek diétájában is.

Mit jelent praktikusan hogy hozzáadott cukormentes?

Legegyszerűbben ezt úgy lehet szemléltetni, ha egy termék összetevőinek listáját vizsgáljuk, és ott nem találunk külön feltüntetve olyat, hogy cukor, akkor a termék hozzáadott cukormentes. A tápérték táblázatban szereplő cukortartalom itt a termék összetevőinek természetes cukortartalma.

A poliolok másnéven cukoralkoholok

Szénhidrátok redukálásával képződnek, cukorpótlóként használják őket. A cukoralkoholoknak nincs a hétköznapi értelemben vett alkoholtartalmuk, ezért vezetés előtt is bátran fogyaszthatók. Vízben jól oldódó, többnyire édes ízű vegyületek. Poliol például az édesítésre használt: xilit, eritrit, szorbit, maltit és laktit.

Cukor helyett édesítőszerek a Single Zero jégkrémekben

A Gelatiamo Single Zero termékekben a hozzáadott cukrot xilittel, eritrittel és steviával pótoljuk.

Xilit vagy másnéven nyírfacukor

A természetben is előforduló cukoralkohol, ami megtalálható zöldségekben és gyümölcsökben is. Korábban a nyírfacukrot magából a nyírfa édes rostjaiból állították elő, innen az elnevezés, ma leginkább kukoricarostból vonják ki. Édesítőereje megegyezik a cukoréval, viszont energiatartalma 40%-kal alacsonyabb, a pedig vércukrot elnyújtottan, lassabban emeli.  A fogak védelmében is hasznos, hiszen a baktériumok nem képesek lebontani, így nem alakulhatnak ki a fogszuvasodásért felelős savak. A xilit részlegesen szívódik fel a vékonybélben, ezért egy része emésztetlenül halad a vastagbélbe, hasmenést okozhat. Fogyasztásakor érdemes figyelembe venni az egyéni érzékenység mértékét.

Eritrit

Az eritrit egy olyan cukorhelyettesítő, amely a cukor volumenét képes biztosítani, de energiatartalma elhanyagolható, nagy része a vékonybélben felszívódik, a véráramba kerül, majd változatlan formában ürül a vizelettel. Ezért nincs energiatartalma és magas az emésztőrendszeri toleranciája is,  az ajánlott fogyasztási mennyiségeket betartva az emberek többségénél egyáltalán nem okoz puffadást, hasi görcsöket illetve hasmenést.

Stevia vagy más néven jázminpakóca

Ez a növény Közép- és Dél-Amerikában őshonos, leveleiből vonják ki az édesítőszerként használt szteviol-glikozidokat. Kizárólag növényi eredetű, természetes, alacsony energiatartalmú édesítőszer, amely 250-300-szor édesebb a cukornál. Sütésre, főzésre egyaránt alkalmas, íze nem változik meg hőközlés hatására. Nagyobb mennyiségben használva kesernyés mellékíze lehet, ezért használjuk más édesítőkkel kombinálva.